Prohlídka chaty - kulinářský alpský zážitek

Osobní doporučení produktů od Samuela

Ne pro absolutní fanatiky lehké váhy

Prohlídka Lechquelle s vynikajícím espressem

Při putování přes chatu se počítá každý gram váhy. V batohu si vezete v podstatě vše, co během túry potřebujete, kromě jídla, které je k dispozici večer na chatách. Ale je tu jedna věc, kterou jsem na všech svých prohlídkách chaty nikdy neměl: dobrou kávu. Ani odpoledne, kdy dorazíte na chatu úplně vyčerpaní a unavení a opravdu by se vám hodil slastný doušek černého zlata, ani ráno po celkově středně poklidných nocích na postýlkách v nepohodlných chatových spacácích.

Takže: co dělat se špatnou náladou a únavou?

Opravit! Po dobu 6-7 dní v řadě s sebou nosíte potřebné vybavení, abyste mohli pít lahodné a opravdu dobré espresso kdekoli na světě. Co to přesně je a proč jsem přesvědčen, že právě tyto komponenty jsou ty pravé pro téměř každý divoký a dobrodružný výlet, vám dnes píšu ve své malé reportáži.

Alpská horská krajina v mlze. Pustý terén, barevné schéma spíše fádní.

Uprostřed stoupání na chatu Göppinger Hut, krásná vysokohorská deska s malými jezírky a částečně velmi skalnatým terénem

Tour

Vzestupy, pády a vždy připravené espresso

Vydali jsme se na prohlídku Lechquelle . Šestidenní túra s nádhernou polohou na Arlbergu se táhne přes pět chat v ředitelství Schwaben, které je někdy náročné na kondici, ale především má úchvatnou krajinu.

A jak již bylo napsáno v úvodu – na hoře to bez správného vybavení nejde. Správné boty (rozbil jsem se v nové Scarpě 💪), vhodný batoh, vše co nejlehčí a to nejdůležitější: 250g jednoho z mých absolutně nejoblíbenějších espresso zrnek od Municoffee z Lindau: Papua Nová Guinea (o tom později ) s lehkým ručním mlýnkem schopným na espresso, například Slim 3 od Timemore a samozřejmě náš milovaný Wacaco Picopresso - pravděpodobně nejmenší espresso stroj, který dokáže vykouzlit absolutně kvalitní espresso - vlastně šílené na 350g lehké.

To mi dává asi 1 kilo navíc, s malou 350ml termoskou na vroucí vodu možná 1,5 kilogramu. Ne pro absolutní lehké fanatiky, rozhodně pro kávové nadšence. Espresso na Braunarlspitze například omlouvá některé útrapy 360stupňovým panoramatickým výhledem. Je to prostě jiný pocit volnosti a požitku v téhle výšce – a pohledy spoluturistů (a také závist) se vás jistě dočkají.

Prohlídka Lechquelle je absolutní doporučení. 5 chat, k nimž se dostanete (v pořadí, v jakém jsme absolvovali prohlídku): Biberacher Hütte , Göppinger Hütte , Freiburger Hütte , Ravensburger Hütte a Stuttgarter Hütte mají všechny své kouzlo, jedinečné výhledy a túry se vřele doporučují i ​​v mlhavém počasí, deštivé počasí . Od 28 stupňů a čistého slunce do 13 stupňů a mrholení procházky mezi mraky jsme měli celou řadu počasí, kterému jsme se mohli patřičně přizpůsobit.
Celková délka běhu kolem 50 km, rozložená na 4 500 m (podle toho, kolik fakultativních vrcholů absolvujete, můžete dosáhnout i s 3 500 nebo 5 500 metry nadmořské výšky) je téměř celá na alpské úrovni, není nijak extrémně náročná na techniku, ale rozhodně nic pro úplné začátečníky.

A co s tím teď mám dělat?

Samozřejmě to zní na první pohled šíleně nosit 1,5 kilogramu kávového vybavení na 6 kilogramech v batohu, ale říkám vám: stojí to za to. Pokud si chcete udělat klidnou túru na chatě a nejste běžci, pak rychle zapomenete na váhu navíc, pokud můžete pít espresso jako v kavárně, ať už šplháte na vrchol ve výšce 3000 m nebo si odpočinete. u nádrže. To je opravdu něco velmi speciálního.
Prohlídka je naprosto doporučená, ne pro úplné začátečníky, ale krajina je opravdu jedinečná a jedna z nejhezčích túr, které jsme zatím absolvovali.
Pokud byste chtěli více podrobností o samotném turné, podívejte se prosím na naše přátele DAV. Mají velký přehled s některými možnostmi.

Kozorožec na skalní plošině v Arlberských Alpách.

Z kulinářského hlediska bych ještě jednou vyzdvihl Stuttgarter Hütte. Ang Kami, hostitel nepálské chaty, vykouzlí autentické nepálské jídlo vedle absolutní horské klasiky a svou vřelostí a otevřeností vytváří velmi zvláštní atmosféru. Chata je na skvělém místě a lze se k ní dostat se zvládnutelným úsilím, například ze Zürs.

Zůstaňte v čistotě a pijte dobrou kávu!
Váš Samuel z BRWT

Kommentare (1)

comment avatar
Tom Hill
January, 25. 2024

Klasse Empfehlung!
Die Tour gefällt mir, genauso wie der Shop! Jetzt bin ich mal gespannt und überlege gerade, ob ich statt des BrauDich Bieres vielleicht doch die Espresso-Ausstattung (mit)nehme. Da ich auch sehr oft auf #overnighter bin, bin ich immer an Neuigkeiten interessiert. Diese Tour und das Gebiet gefallen mir – werde es meinen Bergkameraden weitersagen!

By the way: Wer die Gegend mag, dem sei die Verwallrunde empfohlen. Mit der Darmstädter Hütte gibt es auch (mindestens) ein kulinarisches Highlight.

Horrido,

der Tom

Schreib einen Kommentar

Deine E-Mail Adresse ist für andere nicht sichtbar. Alle mit einem Stern * markierten Felder sind Pflicht.

Další blogy v seriálu