Odkud pochází moje káva?

Malý náhled do největších oblastí pěstování kávových zrn

Káva je jedním z nejoblíbenějších nápojů na světě a vyrábí se v mnoha různých pěstitelských oblastech. Některé z největších oblastí pěstování kávových zrn jsou:

Brazílie:

Brazílie je největším producentem kávy na světě a je známá svými lehce sladkými a plnými kávovými zrny. Tato zrna jsou vhodná pro vaření filtrované kávy, protože poskytují dobrou rovnováhu kyselosti a těla.

Obrázek brazilské kávové plantáže. V popředí větev pokrytá kávovými plody, v pozadí plantáž na hoře s odpovídajícím výhledem. Slunce svítí.

Kolumbie:

Kolumbie je také velkým producentem kávy a je známá svými kávovými zrny s tóny čokolády a ořechů. Tato zrna jsou také dobrá pro vaření filtrované kávy, protože mají vyváženou kyselost a střední tělo.

Etiopie:

Etiopie je původem kávy a je známá svými exotickými a komplexními kávovými zrny. Tyto fazole mají často tóny ovoce a květin a vysokou kyselost. Jsou dobré pro vaření filtrované kávy, pokud hledáte mírně kyselou kávu.

Etiopští lidé na nově vytvořené kávové plantáži, starající se o mladé kávovníky za slunečného počasí.

Vietnam:

Vietnam je méně známým producentem kávy, ale v posledních letech rychle roste. Kávová zrna z Vietnamu mají často tóny čokolády a karamelu a střední tělo. Jsou dobré pro vaření filtrované kávy, pokud hledáte kávu s plným tělem

Indonésie:

Indonésie je známá svými kávovými zrny s tóny čokolády a ořechů a středním tělem. Tato zrna jsou vhodná pro přípravu filtrované kávy, pokud hledáte plnou kávu s nízkou kyselostí.

Po celém světě existuje mnoho dalších oblastí, kde se kávová zrna pěstují, a každý z nich má své vlastní osobité vůně a chutě. Experimentujte s různými pěstitelskými oblastmi a zjistěte, která nejlépe vyhovuje vašemu vkusu.

Schreib einen Kommentar

Deine E-Mail Adresse ist für andere nicht sichtbar. Alle mit einem Stern * markierten Felder sind Pflicht.

Další blogy v seriálu